Zicht op de villa en het Comomeer Zicht op de villa en het Comomeer

Villa Louisa

Genieten direct aan het Comomeer


FAQ - Veel gestelde vragen

Hoe reis ik naar Nesso met de auto

Vanuit Como volgt u de provinciale weg richting Bellagio. Na circa 15 kilometer, bij kilometerpaal 15, komt u in Nesso aan. U vervolgt de weg en rijdt nu door Nesso met na enkele honderden meters aan uw rechterhand Ristorante Tre Rose. Aan de linker- en rechterkant van de weg vindt u, net voor het restaurant, parkeerplaatsen. Op de aankomst dag wordt u hier door onze host Joseph verwacht bij Hotel Restaurant "Tre Rose". Daarna zal Joseph u helpen parkeren en u naar het huis begeleiden.

Hoe reis ik naar Nesso met de bus

Vanuit Como neemt u buslijn C30 richting Bellagio. Na circa 15 kilometer komt u in Nesso aan. Laat u door de buschauffeur afzetten bij de bushalte bij Hotel Restaurant "Tre Rose". Dit is de plek waar u afspreekt met onze host Joseph.

Hoe reis ik naar Nesso met de veerboot

De veerboot uit Como en Bellagio meert in de lente, zomer en herfst 4 keer per dag aan in Nesso. Op deze site vindt u het rooster van de veerboot (il navigazione).

Hoe werkt de check in

Op de aankomstdag wordt u verwelkomd door onze host signore Joseph. Joseph is van origine Amerikaan en woont nu in Nesso. Hij verwacht u op een vooraf afgesproken tijdstip bij Hotel Restaurant Tre Rose. Joseph zal u na aankomst begeleiden naar de parkeerplaats en daarna naar het huis. Hij zal u wegwijs maken in de tuin en het huis en u de sleutels van uw appartement overhandigen.

Hoe werkt de check out

Op de dag van vertrek zal Joseph op een met u vooraf afgesproken tijdstip bij Villa Louisa zijn. U kunt hem dan de huissleutels weer terug overhandigen en afscheid nemen.

Waar kan ik mijn auto parkeren

Joseph zal u bij aankomst de beste parkeermogelijkheden laten zien. De dichtstbijzijnde parkeerplaats ligt op circa 140 meter lopen van Villa Louisa. De parkeerplaatsen in Nesso zijn openbaar en tot nu toe altijd veilig gebleken. Nesso is een veilig dorp.

Hoe ver is het van de parkeerplaats tot het huis

De dichtstbijzijnde parkeerplaats ligt op circa 140 meter lopen tot de toegangspoort van Villa Louisa.

Kan ik een wasmachine gebruiken tijdens mijn verblijf

Indien gewenst kan onze host Joseph een wasservice voor u verzorgen. Hij neemt uw was in en levert de was schoon en gestreken bij u af voor 30 Euro per wasbeurt.

Hoe loop ik naar het meer

De oever van het Comomeer ligt voor de villa. Bij het verlaten van het huis loopt u een oud pad circa 160 meter naar beneden en dan bent u al aan de oever van het Comomeer.

Kan ik zwemmen in het meer

Hier aan de oever bij de eeuwenoude brug kunt u meteen zwemmen. Er stroomt vers bergwater het meer in dat afkomstig is van de beroemde waterval in Nesso. Dit bergwater zorgt precies op dit punt voor een constant hoge waterkwaliteit. Zwemmen is mogelijk vanaf half juni, al zal het in het begin nog fris zijn, tot halverwege september.

Is het mogelijk om van de oude brug te springen

Ja, dit kan - uiteraard op eigen risico, het water hier onder de brug is diep en veel jonge Italianen springen hier van de brug het meer in.

Is het mogelijk om tot dichtbij de waterval te zwemmen

Ja, u kunt - uiteraard op eigen risico - tot dichtbij de grote stroom van de waterval zwemmen.

Waar in Nesso kan ik boodschappen doen

De dichtstbijzijnde 'alimentari' (kruidenier) in Nesso is elke werkdag en elke zaterdag tot circa 19.15 uur open en meestal ook op zondagochtend rond half 11 (voor verse broodjes ). Deze winkel heet "Da Tano" en op de volgende wijze loopt u er in circa 3 minuten naar toe: Vanaf de tuinpoort van Villa Louisa loopt u rechts het pad op en steekt u de parkeerplaats over. Na ongeveer 150 meter treft u aan uw linkerhand de alimentari aan. Daar zult u hartelijk ontvangen worden door Elisabetta of haar moeder Maria Angela. Ze hebben er verse groente en fruit, brood, broodbeleg (zuivel, vlees, ingevroren vis, pasta, water, wijn, koffie, etc.) en eigenlijk alles wat je nodig kunt hebben voor het maken van een goede maaltijd.

Waar vind ik het dichtstbijzijnde restaurant

Het meest populaire restaurant van Nesso ligt op loopafstand om de hoek: Pizzeria Tre Rose. Vanaf het terras met meerzicht kunt u goede pizza's eten tijdens lunch of diner. Nog een goed restaurant met terras op loopafstand is Ristorante NESS op de Piazza Castello in Nesso.

Kan ik een privé boottocht maken of een boot huren

Wilt u een privé boottocht maken over het meer dan kan dat met een Italiaanse overbuurman. Beschikt u over een vaarbewijs of veel vaarervaring? Dan mag u zijn motorboot huren (in overleg).

Kan ik een chauffeur huren

Ja, in Nesso is een chauffeur die u graag naar uw bestemming brengt of u ophaalt. Ook kan hij het vervoer van en naar het treinstation in Como of van en naar de luchthaven in Milaan of Bergamo verzorgen. Bij interesse kan ik u meer informatie verstrekken.

Kan ik surfplanken huren

Aan de oever ter hoogte van Villa Louisa kunt u windsurfplanken en kano's huren en kanoles nemen (op afspraak).

Waar kan ik wandeltochten maken in Nesso

In de heuvels boven Nesso zijn diverse, ook pittige, wandelpaden die u richting Bellagio, Como, of omhoog naar de Pian del Tivano brengen. Ook een kleinere wandeling naar de bergrivier boven in het dorp is mooi om te doen.

Waar kan ik wandeltochten maken aan het Comomeer

In beide appartementen liggen wandelboekjes met daarin de mooiste wandelroutes rondom het Comomeer.

Is Villa Louisa geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen kunnen hier een geweldige vakantie beleven met vee ruimte en natuurervaringen. We vinden de tuin echter geschikt voor kinderen vanaf circa 8 jaar. Dit omdat er hoogteverschillen zijn tussen de verschillende tuinen. De tuinen zijn weliswaar afgezet en veilig maar jonge kinderen zullen zich wellicht niet bewust zijn van mogelijke risico's.

Mag mijn hond mee naar Villa Louisa

Uw hond is van harte welkom in Via Louisa. Elk appartement heeft zin eigen privé tuin en uw hond zal vrij en blij in zijn eigen tuin kunnen bewegen. In de tuin van appartement Tivan staat zelfs een hondenhoek voor uw viervoeter klaar.

Mag mijn hond mee in bus, trein en boot

Dat mag, maar officieel alleen met een muilkorf om.

Wat zijn de busstijden van Nesso naar Como en Bellagio

Op deze site ziet u het rooster van de busijn C30 tussen Como en Bellagio: moovitapp.com.

Waar koop ik tickets voor de bus

Tickets voor de bus koopt u bij de kruidenier "Da Tano". Zo loopt u er in circa 3 minuten naar toe: Vanaf de poort van Villa Louisa loopt u rechts het pad omhoog en steekt u de parkeerplaats over. Na ongeveer 150 meter treft u aan uw linkerhand de winkel aan.

Wat zijn de vaartijden van de veerboot

Op deze site van navigazionelaghi.it ziet u het rooster van de veerboot over het Comomeer.

Waar koop ik tickets voor de veerboot

Tickets voor de veerboot koopt u bij het veerhuisje bi de pier aan de oever ter hoogte van Vila Louisa.

Is het mogelijk om beide appartementen samen te huren

Ja dat is mogelijk. In dat geval heeft u de beschikking over het gehele huis en gehele tuin (ruim 2500 m2).


Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op!


Wij spreken NL, EN, DE, IT

email: info@villalouisa.nl

telefoon: +31 (0)6 50241217Wij op social media

Instagram

Facebook


All rights reserved. ©2018 villalouisa.nl

design: valta.nl